OUAI Thick Hair Shampoo & Conditioner review - As Seen by Alex

OUAI Thick Hair Shampoo & Conditioner

OUAU Thick Hair Shampoo & Conditioner zijn van die producten die al een tijdje op mijn radar waren, maar die ik nog steeds niet had gekocht. Het merk OUAI kwam ik voor het eerst tegen in verschillende posts op Instagram en vorig jaar ontdekte ik dat producten van het merk te koop zijn bij De Bijenkorf. Met een collega had ik het vervolgens over de producten en met Kerst kreeg ik een superleuk setje met een aantal items van OUAI cadeau.

OUAI is een Amerikaans beauty merk met voornamelijk haarverzorgingsproducten en daarnaast ook een aantal fijne producten voor lichaamsverzorging, zoals bruisballen met de naam Chill Pills en bodycreams. Ik was erg benieuwd naar de haarverzorging, met name de shampoo en conditioner, omdat ze deze maken voor verschillende haartypes. Vanwege mijn dikke haar bestelde ik onlangs eindelijk de OUAI Thick Hair Shampoo & Conditioner en ik vertel je hier graag meer over!

Alvast even een kleine sidenote: ik ben geen expert op het gebied van ingrediënten, hier ga ik daarom niet heel erg op in. Wel verwijs ik je bij beide producten door naar hun websitepagina met ingrediëntenoverzicht.

OUAI Thick Hair Shampoo - As Seen by Alex

OUAI Thick Hair Shampoo

Beide producten komen in een mooi stevig flesje, de fles can de shampoo is doorzichtig, waardoor je de roze-oranje kleur van de shampoo direct ziet. De dop kan je openmaken door hier aan één kant op de drukken, waarna je gemakkelijk de gewenste hoeveelheid shampoo uit de fles krijgt. De shampoo heeft een fijne dikheid en verdeelt door het goede schuimen vrij gemakkelijk door mijn haar. Daarna krijg ik de shampoo goed uitgespoeld en voelt mijn haar direct echt een stuk schoner aan!

De geur van de Thick Hair Shampoo noemt OUAI “Mercer Street” en bevat deze geur kenmerken: Sinaasappel, Pioen, Magnolia, Jasmijn, Muskus en Lis. Ik moest in het begin echt even wennen aan de geur, deze is namelijk redelijk sterk aanwezig en vrij specifiek. Hij doet me ook aan iets denken van “vroeger”, maar ik ben er nog steeds niet uit wat haha ;). Wel vind ik het inmiddels een fijne en frisse geur!

Lees hier meer over deze shampoo op de website van OUAI.

OUAI Thick Hair Conditioner review - As Seen by Alex

OUAI Thick Hair Conditioner

De OUAI Thick Hair Conditioner zit net als de shampoo in een stevige fles met 300ml inhoud, echter is deze fles wit, waardoor je de inhoud niet direct ziet. Deze is overigens wit, waardoor het ook niet heel veel uitmaakt haha! Als moet ik persoonlijk zeggen dat ik het transparante wel handig vindt, omdat je dan vrij gemakkelijk kan zien hoever je bent met de fles.

De conditioner is spierwit en heeft geen megadikke of plakkerige structuur, dit is bij sommige conditioners soms wel en dat vind ik dan persoonlijk altijd minder fijn. De conditioner verspreid ik gemakkelijk door mijn haar, wat ik eerst even uitwring, voordat ik er conditioner in doe. De conditioner laat ik vaak even intrekken terwijl ik bijvoorbeeld mijn gezicht en/of lichaam scrub en spoel ik daarna uit. Dit gaat, voor een conditioner, op zich wel gemakkelijk en daarna heb ik wel echt het gevoel dat ik conditioner heb gebruikt. De geur van de conditioner is hetzelfde als die van de shampoo, waardoor de geur nog meer in je haar blijft hangen.

Lees hier meer over de conditioner op de website van OUAI.

OUAI Thick Hair Shampoo & Conditioner review - As Seen by Alex

Wat vind ik van de producten?

Ik moet zeggen dat ik het deels wel lastig vindt om een shampoo en conditioner te beoordelen. Natuurlijk kan je er altijd wel dingen aan merken, maar veel is natuurlijk wel afhankelijk van diverse factoren. Voor mijn oordeel is het belangrijk om te weten dat ik gemiddeld om de dag mijn haar was met deze producten, de dagen daartussen was ik mijn haar niet. Na het douchen laat ik mijn haar vrijwel altijd in de lucht drogen, soms gebruik ik ook de OUAY Air Dry Foam.

Vanwege mijn dikke haar heb ik gekozen voor de Thick Hair producten, vooral omdat ik hoopte dat deze ervoor zouden zorgen dat mijn haar ‘handelbaar’ blijft en niet teveel zou pluizen. Ik moet zeggen dat ik zeker zie dat mijn haar een stuk minder pluizig/stug is na het gebruik van deze shampoo. Echter merk ik dat dit een dag later wel al weer begint terug te komen.

Wel merk ik dat mijn haar zacht blijft, dat de geur lekker blijft ruiken en dat mijn haar niet snel vet wordt. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik nog maar weinig shampoos en conditioners heb gebruikt waarbij het niet-pluis effect langer dan 1,5 dag zichtbaar was, dus buiten dat ben ik eigenlijk erg blij met de producten. Ze doen veel voor mijn haar, het voelt gezond en zorgt er voor bepaalde tijd voor dat het minder pluizig is en dus makkelijker kan worden gestyled.

Een voordeel van deze shampoo en conditioner is dat OUAI ook speciale refill verpakkingen heeft. Hiermee help je mee aan het gebruiken van betere producten voor het milieu en kan je geld besparen. OUAI is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij De Bijenkorf, Zalando en Revolve.

Was jij al bekend met het merk OUAI en heb je hier al producten van?

xx Alex

[show_shopthepost_widget id=”4228433″]


volg je mij al op Instagram / Facebook / Pinterest / Bloglovin?
hier houd ik je op de hoogte van mijn laatste blogposts en vind je andere leuke updates 🙂

wil je meer beauty artikelen lezen? je vindt ze hier!

shop hier de items die ik niet meer draag in mijn digitale kledingkast

4 Comments

POST COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *