favoriete-matte-lipsticks-as-seen-by-alex

Mijn favoriete lipsticks op dit moment

Ik heb de afgelopen jaren heel veel gewisseld in de kleuren die ik op mijn lippen droeg: van niets naar redelijk donker naar rose en weer naar een hele tijd niets. Toch merkte ik dat ik een kleurtje op mijn lippen mistte en werd ik enthousiast over de zogenaamde “nude” lipsticks. Lipsticks met kleurtje, maar wel subtiel, waardoor ze eigenlijk een versterking van een normale lipkleur zijn.

Inmiddels heb ik drie hele fijne lipsticks verzameld, welke op dit moment de enige lipsticks zijn die ik draag. Alledrie in een andere prijscategorie, maar wel allen met een matte finish. Ik laat ze vandaag aan je zien inclusief shoplinks, zodat ook jij een leuk kleurtje voor op je lippen kunt bemachtigen!

MAC Cosmetics • Velvet Teddy

De MAC Velvet Teddy lipstick is de eerste lipstick in deze kleurtint die ik kocht. Ik had hem al vaker voorbij zien komen en ontdekte dat mijn collega deze lipstick ook had. Ik vond hem bij haar altijd heel mooi staan en besloot de lipstick te bestellen. Inmiddels is het mu dan ook mijn meest gedragen lipstick op dit moment. De kleur zou ik omschrijven als donker nude, hij geeft mijn lippen namelijk een mooie subtiele kleur en maakt ze net even wat donkerder. De finish is matte en de lipstick is redelijk stug, maar hij smeert prima uit en ruikt ook nog eens heerlijk naar vanille.

Ik ben natuurlijk weer zo’n niet-beauty blogger die vergeet om per lipstick een swatch op mijn lippen te maken. Daarom vind je onderaan deze post swatches van alledrie de lipsticks en zie je op deze foto hoe Velvet Teddy bij mij staat. Ter referentie: ik heb een lichte huid en redelijk lichte lippen.

Koop de Velvet Teddy lipstick
De MAC Velvet Teddy lipstick is in Nederland o.a. te koop bij Douglas, Hudson’s Bay en De Bijenkorf voor €19,50, je vindt hem hier. Liever een kleiner formaat? Dan bestel je hier voor €10,00 de mini variant.

Charlotte Tilbury • Pillow Talk

Van de Charlotte Tilbury Pillow Talk lipstick had ik al vaker gehoord, ik heb zelfs al enige tijd de bijbehorende lipliner in mijn bezit, nadat ik een vlogger hoorde over deze kleur. De lipliner was overigens vooral aangeschaft, omdat de lipstick op dat moment niet goed te verkrijgen was, haha ;).

Deze lipstick is ook weer een subtiele lipstick, welke je lippen net even wat meer kleur heeft en waarmee je goed kan spelen in donkerheid etc. Deppend is het een subtiele kleur, meer uitgesmeerd en evt. met lipliner is het echt een volle mooie kleur lipstick. Ook deze lipstick smeert goed uit en ruikt ook weer heerlijk naar vanille.

Koop de Pillow Talk lipstick
Charlotte Tilbury is op dit moment in Nederland alleen verkrijgbaar bij De Bijenkorf. De Charlotte Tilbury Pillow Talk lipstick bestel je hier voor €32. Op deze pagina vind je alle andere Pillow Talk producten (o.a. lipliner).

CHANEL • Rouge Allure Velvet ‘Libre’

De laatste toevoeging in het rijtje is de CHANEL Rouge Allure Velvet Libre lipstick, een lipstick in een mooie goud met zwarte huls. Ik vind de verpakkingen van CHANEL lipsticks altijd onwijs mooi, ze stralen een bepaalde sfeer uit en zijn heel stevig. Deze lipstick van CHANEL spotte ik bij mijn collega en wilde ik direct hebben, omdat ik weet dat CHANEL lipsticks erg fijn zijn.

Deze lipstick ziet er als enige op de stick al echt 100% mat uit, maar smeert wel onwijs goed uit. Wat mij vooral opvalt, is dat deze lipstick net een slag donkerder is dan de andere twee. Het enige minpunt aan deze lipstick vind ik de geur, die had wat mij betreft wat fijner gemogen.

Koop de Rouge Allure Velvet Libre lipstick
CHANEL make up is in Nederland o.a. te koop bij Douglas, ICI Paris XL, Hudson’s Bay & De Bijenkorf voor een prijs variërend tussen €37 en €39. Je bestelt de lipstick o.a. hier.

 

Swatches

En dan hierbij… de swatches! Zoals eerder gemeld ben ik een goede swatch per lipstick vergeten, ik geef mijn weinige ervaring in beauty bloggen maar de schuld…

Op de foto zie je van links naar rechts: MAC Velvet Teddy – Charlotte Tilbury Pillow Talk – CHANEL Libre. Let op: de foto rechts is dus niet dezelfde volgorde, tot die conclusie kwam ik later pas, excusé moi! Zoals je kunt zien zijn de kleurtinten gelijk, maar is MAC duidelijk wat lichter dan Charlotte Tilbury en daarna CHANEL. Ik moet er wel bij zeggen dat ik de dekking van MAC beter vind dan wat de foto doet vermoeden.

Op een werkdag breng ik de lipsticks vaak dekkend aan voor een subtiel effect, voor een feestje of gelegenheid smeer ik ze vaak wat meer voor net die ene extra touch. De lipsticks zijn heel erg gelijk aan elkaar qua kleur en toch vind ik ze op mijn lippen alledrie net even anders. Al met al hele fijne lipsticks met een goede dekking en een subtiele kleur, precies wat ik fijn vind!

Kende jij deze lipsticks al? En wat is jouw favoriete lipstick op dit moment?

xx Alex

meer zien/lezen? volg mij online!
instagramfacebooktwitterbloglovin

[show_shopthepost_widget id=”3578676″]

ps. ik heb gemerkt dat de foto’s niet 100% scherp zijn 🙁 – ben ik mee bezig!

Mooi en gezondMooi en gezond

4 Comments

POST COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *