Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Huidverzorging - As Seen by Alex 02

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Huidverzorging

Eerder dit jaar ontving ik een leuk persbericht: Kruidvat lanceerde de nieuwe productlijn Skin Science Derma Sensitive. De lijn bevat een dagcrème, een nachtcrème, een serum en een huidolie en bevat ingrediënten die je huid optimale bescherming bieden en je natuurlijke huidflora helpen herstellen. Ik heb zelf last van een onrustige huid, dus ik was extra benieuwd naar deze lijn. Ik ontving een aantal producten en heb ze nu uitgebreid getest, ik vertel je er graag meer over!

let op: dit artikel verscheen eerder in januari 2018 op mijn vorige blog. tijdreferenties kunnen hierdoor niet kloppen.

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Huidverzorging - As Seen by Alex 02

Kruidvat Skin Science // Serum

Waar ik vooral erg nieuwsgierig naar was, is de Instant Calming Serum. Bij serum moet ik altijd een beetje aan van die toverdingen denken, haha! Ik heb een dergelijk product nog nooit eerder gebruikt en vroeg mij dus ook af of deze nou echt effect zou hebben. Volgens de verpakking is het serum bedoeld voor een onrustige en gevoelige huid, zodat deze gekalmeerd en rustiger kan worden gemaakt. De verpakking zegt dat dit direct gebeurt, of dat echt kan vraag ik mij eerlijk gezegd altijd af, máár ik moet wel zeggen dat het serum heel koel en fijn aanvoelt op de huid. In die zin kalmeert het je huid dus wel vrij snel, alleen zie ik het niet meteen rustiger worden.

Wel heb ik het idee dat mijn huid redelijk kort na het gebruiken van het serum (en daarna de dag-/nachtcrème, ik heb het serum nog niet los gebruikt) wel inderdaad echt wat rustiger wordt. Plekjes worden minder rood en het voelt allemaal gewoon wat fijner aan. Het flesje van het serum is overigens ook erg fijn, ik ben zelf niet zo’n fan van crèmes in een potje, dat voelt altijd zo niet-hygiënisch, dus dat het serum in een flesje zit is sowieso al top. Het flesje werkt met een simpel druksysteem, waarna een goede hoeveelheid (lees: niet heel veel, net genoeg)serum naar buiten komt. Het aanbrengen gaat daarna heel eenvoudig: je smeert het uit over je gezicht en het trekt snel in, waardoor er geen plakkerig en/of vet laagje achter blijft. Mijn gezicht voelt erna meteen wat rustiger, ik vind het een fijn product!

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Huidverzorging - As Seen by Alex 02

Kruidvat Skin Science // Dag- & Nachtcrème

Naast het serum, ontving ik ook de dagcrème welke onderdeel is van de nieuwe Skin Science lijn. De nachtcrème heb ik een aantal weken terug zelf gekocht, omdat ik tevreden ben over de dagcrème en graag ook mijn andere huidverzorging binnen deze lijn wilde houden.

Zoals ik aan het begin van deze post aangaf, is de Skin Science lijn bedoelt voor de onrustige huid. De dagcrème heeft daarom de functie om de huid te herstellen en ervoor te zorgen dat de huid weer gezonder en stralend wordt. Mijn huid raakt snel geïrriteerd, beschadigd snel en ik heb vaak van die irritante rode plekjes en pukkeltjes in mijn gezicht. Ik was dus heel erg benieuwd of deze dagcrème daar iets aan zou veranderen, vooral omdat een eerdere crème die ik gebruikte echt totaal niet hielp.

Nou, ik kan je vertellen dat deze dagcrème doet wat er wordt beloofd! Volgens de verpakking is er na een paar weken resultaat en ik merk echt dat mijn huid rustiger is en dat het sneller herstelt van irritante plekjes. De crème is fijn in gebruik, niet vet, heerlijk koel en trekt snel in. De nachtcrème heb ik een aantal weken terug pas toegevoegd aan mijn ‘ritueel’, maar ik merk nu al dat mijn huid rustiger is als ik uit bed kom. Oh, en ook hier pluspunten voor de verpakking: de crèmes zijn makkelijk te gebruiken en géén potje, dus hygiënisch. Daarnaast kan je ze makkelijk meenemen, ook heel fijn!

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Huidverzorging - As Seen by Alex 02

Volgens mij is het wel duidelijk: ik ben fan van deze producten. Allereerst zien de verpakkingen er goed uit, het zijn geen wilde uitgebreide verpakkingen, maar ze zijn wel mooi clean en duidelijk en dat vind ik met dit soort producten belangrijk. Daarnaast zijn alle producten in de vorm van een tube of flesje, waardoor je niet met je vingers in een potje hoeft en het dus hygiënisch is in gebruik.

Daarnaast vind ik de werking van de producten gewoon écht goed. ’s Ochtends gebruik ik het serum en de dagcrème na het reinigen van mijn huid met micellair water en ’s avonds reinig ik mijn gezicht eerst uitgebreid, waarna ik het serum en de nachtcrème gebruik. Ik merk dat mijn huid sinds het gebruik van de producten een stuk rustiger is en sneller hersteld, precies wat de producten beloven!

Ik ben dus erg blij met het serum en de crèmes en ik raad ze zeker aan als jij ook last hebt van een onrustige huid. De producten hebben naast alle andere voordelen een fijn prijsje, op de Kruidvat website kan je zien welke producten te koop zijn en ze eventueel bestellen.

Had jij al gehoord van de Skin Science lijn van Kruidvat? Welke gezichtsverzorgingsproducten gebruik jij?

xx Alex

meer zien/lezen? volg mij online!
instagramfacebooktwitterbloglovin

deze post bevat gesponsorde producten <

POST COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *