Slaapkamer essentials - Mijn 3 essentiële elementen voor een fijne slaapkamer - As Seen by Alex

Mijn 3 essentiële elementen voor een fijne slaapkamer

Begin dit jaar zijn Roy (mijn vriend) en ik verhuisd. We kochten eind vorig jaar een huis en konden deze helemaal naar onze wensen laten verbouwen. Één van de ruimtes die we flink aanpakten was de slaapkamer. We haalden een muurtje weg, verplaatsten een aantal deuren en gaven alles een nieuw kleurtje.

Voor mij is de slaapkamer een plek waar je vooral een relaxed gevoel wilt hebben. In onze nieuwe slaapkamer hebben we met een aantal elementen rekening gehouden, zodat we een fijne plek konden creëren. Ik deel daarom graag mijn essentials voor een fijne slaapkamer en goede nachtrust met jullie!

Slaapkamer essentials - Mijn 3 essentiële elementen voor een fijne slaapkamer - As Seen by Alex

Een persoonlijke touch

De slaapkamer is voor mij de plek in huis waar een persoonlijke touch het sterkste naar voren mag komen. Het is de plek waar je altijd samen slaapt en wakker wordt en één van de weinige kamers waar eigenlijk alleen jijzelf en eventueel je partner en kinderen komen. Ik vind het daarom heel fijn om het echt een persoonlijk plekje te maken met bijvoorbeeld samen verzamelde items of mooie muurdecoratie.

Één van de tofste persoonlijke items in onze slaapkamer is het schilderij welke je ziet op bovenstaande foto. Dit schilderij kochten Roy en ik tijdens een tripje naar Parijs toen we net een relatie hadden en nog niet eens nadachten over samenwonen. Regelmatig kijken we ernaar in de slaapkamer en hebben we het weer over die reis naar Parijs, een onwijs fijne herinnering!

Slaapkamer essentials - Mijn 3 essentiële elementen voor een fijne slaapkamer - As Seen by Alex

Een goed bed en matras voor een perfecte nachtrust

Een goed bed met een goed matras is misschien wel het meest belangrijke element in je slaapkamer. Toen wij het meubilair voor ons nieuwe huis gingen kopen wisten we direct dat we niet wilden besparen op een bed. Een goede nachtrust is heel belangrijk voor ons en daar investeerden we dan ook graag in.

Het kiezen van het juiste bed voor jou en eventueel je partner kan lastig zijn. Ga je bijvoorbeeld voor een boxspring? Of kies je een bed met een tof design en daarop een matras. En dan nog de maat! Ga je voor een groot tweepersoonsbed met een matras 180 x 190 of is iets kleiner met een matras 140 x 190 de perfecte maat voor jou?

Wij zijn zelf uiteindelijk gegaan voor een boxspring in een prachtige neutrale kleur, omdat we dit het beste bij onze stijl vonden passen en echt heerlijk vinden liggen. Het ligt zelfs zo lekker, dat we elke ochtend met moeite uit bed komen. Missie geslaagd dus!

Slaapkamer essentials - Mijn 3 essentiële elementen voor een fijne slaapkamer - As Seen by Alex

Een rustgevende sfeer in je slaapkamer met planten

In je slaapkamer wil je natuurlijk volledig tot rust kunnen komen en echt kunnen ontspannen. Daarom houd ik de slaapkamer graag zo rustig mogelijk. Zelf hebben we dit toegepast door rustige basiskleuren te gebruiken, zo is ons bed beige-achtig en hebben we de muur achter het bed in eenzelfde soort tint geverfd.

Daarnaast vind ik het fijn om met planten en decoratie de juiste sfeer te creëren in de slaapkamer. In de hoek naast ons bed staat een grote palmplant, waardoor er direct een bepaalde sfeer in de slaapkamer is en het vertrouwd voelt. Ook kocht ik onlangs een ananasplant met een toffe bijpassende plantenpot, omdat ik las dat ananasplanten heel goed zijn om in je slaapkamer te zetten. Schijnbaar stoten ze een stofje af tegen snurken, bizar!

Onze slaapkamer is overigens nog steeds niet helemaal af. Toch is het voor ons al een hele fijne plek waar we heerlijk slapen, mede dankzij de rustgevende sfeer en ons heerlijke bed! Hopelijk kan jij na deze tips jouw slaapkamer ook omtoveren tot een rustgevend paradijs.

Wat vind jij belangrijk in jouw slaapkamer? En hoe zorg jij dat je goed slaapt?

xx Alex

*dit artikel is onderdeel van een betaalde samenwerking*


volg je mij al op Instagram / Facebook / Pinterest / Bloglovin?
hier houd ik je op de hoogte van mijn laatste blogposts en vind je andere leuke updates 🙂

shop hier de items die ik niet meer draag in mijn digitale kledingkast

2 Comments

  • Deb

    Prachtige slaapkamer heb je! Vind je bed ook erg mooi, zoek ook zoiets met een mooi hoofdbord erbij.

    • Alexandra

      Ahh dankjewel! Ons bed hebben we gekocht bij Goodnight Slaapkamers in Cruquius, grote winkel met heeeeel veel soorten bedden !

POST COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *