Met het lekkere weer van de afgelopen weken (de zomerstorm van woensdag vergeten we even) en de zomervakantie die eraan komt of voor sommigen al is begonnen, heb ik steeds meer zin om lekker te genieten van het weer en dagjes te ‘chillen’. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet een persoon ben die in Nederland vaak het strand of zwembad opzoekt om een dagje te liggen, maar op zonvakantie is het toch echt wel één van mijn favoriete bezigheden.

In Nederland gaan wij vooral soms ‘s avonds even naar het strand, al komt daar nu met het lesgeven in de avonden nog niet heel veel van terecht, of genieten we lekker van het weer in onze eigen achtertuin. Toch vind ik het heerlijk om items te kopen voor een dagje strand en heb ik inmiddels een hele verzameling fijne kleding en accessoires om mee te nemen. In deze post laat ik je mijn essentials voor een dagje strand of zwembad zien en deel ik mijn favorieten* met je.

Een praktische strandtasstrandtas

Dit klinkt misschien erg voor de hand liggend, maar dit is voor mij toch wel echt de belangrijkste: een praktische strandtas. En dan het liefste niet te klein, maar ook weer niet zo groot dat je ‘m té vol laadt en je jezelf vervolgens een hernia bezorgd met het tillen ervan, haha. 

Zelf heb ik inmiddels een flinke verzameling strandtassen van verschillende maten en materialen en onlangs voegde ik weer een nieuwe strandtas aan mijn collectie toe. Deze had ik tijdens ons weekend in Ibiza ook bij me als handbagage en ik moet zeggen dat de tas erg goed beviel. Mijn belangrijkste criteria zijn: de tas moet het liefste wat langere hengsels hebben, zodat deze over de schouders kan, de tas moet een apart vakje of pouch hebben en de tas moet groot genoeg zijn voor mijn overige essentials.

Ik heb het internet afgestruind naar de allerleukste strandtassen en speciaal voor jou een fijne selectie gemaakt. Check ook eens merken als Rituals en Marie-Stella-Maris, daar krijg je nu namelijk een gratis strandtas bij je bestelling, nice!

 

BadstofBadstof shorts

Deze klinkt misschien niet zo heel bekend/logisch, maar ik vind niets zo irritant dan het langs elkaar schuren van mijn (half) natte dijbenen wanneer ik in de warmte ga lopen. Een paar jaar geleden stuitte ik voor het eerst op een paar badstof shorts en inmiddels kan ik niet meer zonder. Ik neem deze meestal los in mijn tas mee naar het zwembad/strand en trek deze aan als ik na het zwemmen of zonnen een stukje moet lopen en weet dat anders mijn benen tegen elkaar gaan plakken of schuren.

Het ideale aan badstof shorts is dat het materiaal er prima tegen kan om nat te worden en daarna ook weer supersnel droogt. Inmiddels zijn er vele modellen en kleuren te koop en ik heb de leukste die ik tegenkwam voor je op een rijtje gezet.

 

Goede zonbeschermingzonbescherming

Dit is natuurlijk eigenlijk een gevalletje ‘duhh, natuurlijk is goede zonbescherming belangrijk’, maar toch vond ik dat dit zeker niet mocht ontbreken in deze post. Als kind had ik helaas last van zonne-allergie (lees: ik kreeg uitslag van de zon) en ik ben nu als volwassene helaas nog steeds voorzien van een zeer lichte huid die snel verbrand. Op zich geen probleem, als je er maar goed rekening mee houdt.

Ik kies zelf wanneer het kan altijd zoveel mogelijk voor een plekje in de schaduw, maar ook in de schaduw (en voor de stukken in de zon tussendoor) is insmeren voor mij echt een must. Ik kies altijd voor factor 50 en ik weet inmiddels dat mijn huid goed reageert op de producten van Nivea en Rituals. Oh enne, vergeet niet om een goede aftersun aan te schaffen om je huid goed te verzorgen na een dagje in de zon!

 

Een hoedjehoedje / petpet / zonneklepzonneklep

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze het vaakste vergeet en dat ik dit, vooral vanwege mijn dikke en warme haar, toch vaak achterwege laat, maar een hoedje of pet kan echt superfijn zijn tijdens een dagje in de zon. Een hoedje of pet kan goed bijdragen aan het beschermen van je haar tegen de zon (of gebruik een goede hittespray als je de zon in gaat) en is superfijn voor je ogen voor dat beetje zon dat ander net boven je zonnebril langs in je ogen schijnt.

Daarnaast is een hoedje of pet natuurlijk gewoon een superleuke toevoeging aan je strand-/zomerlook en echt zo’n item dat je ziet en wilt kopen, maar waarvan je stiekem al weet dat je het minder vaak gaat dragen dan je denkt, haha!


En dit mag je ook nietniet vergeten...vergeten...

Bovengenoemde items zijn voor mij altijd erg belangrijk, maar ook deze items mogen zeker niet ontbreken in mijn strandtas:

  • Een goede zonnebril;
  • Water, bij voorkeur in een geïsoleerde fles, en een snack (bij voorkeur fris fruit of iets zouts);
  • Een losvallende blouse of shirt;
  • Een fijn boek en/of tijdschrift;
  • Een leuk strandspelletje, bijvoorbeeld beach bal.
Uiteindelijk kan je deze lijst nog oneindig aanvullen en zullen de wensen en essentials van iedereen weer verschillen. Bovengenoemde items zijn voor mij persoonlijk het belangrijkste om een stranddag goed door te komen. 

Wat zijn jouw essentials voor een dagje strand / zwembad? 

Liefs, AlexandraAlexandra

* De meeste links in dit artikel zijn affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang wanneer jij via één van deze links een aankoop doet. Deze aankopen kosten jou verder niets extra!

POST COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *