Chanel WOC Pearl bag | As Seen by Alex

New in: Chanel WOC Pearl bag

Als je mijn blog al wat langer leest (of eigenlijk mijn vorige blogs) en/of mij al langer volgt op Instagram, dan weet je waarschijnlijk dat Chanel één van mijn favoriete merken is op het gebied van accessoires, met name schoenen en tassen. De gehele look & feel van de items, het merk en de winkelervaring maken mij gewoon blij, vaak genoeg ga ik even naar binnen om te kijken wat er allemaal is en meestal verlaat ik de winkel met meerdere items op mijn wishlist erbij.

Vorig jaar november waren Roy en ik voor de tweede keer op vakantie in Dubai, één van mijn favoriete vakantiebestemmingen. In Dubai vind je meerdere megagrote winkelcentra, waaronder de Dubai Shopping Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld. In dit winkelcentrum is een gedeelte volledig gevuld met designer winkels, waaronder een Chanel boutique. Ik wilde daar natuurlijk even naar binnen en spotte een supermooie witte WOC met parels. Toch gingen we weer weg.

Een paar dagen later waren we weer in het winkelcentrum en wilde ik toch graag de tas die ik had gezien beter bekijken. Hij zat nog steeds in mijn hoofd én ik wilde graag een witte Chanel WOC Pearl tas en ongeveer een half uurtje later liep ik dolgelukkig de Chanel boutique uit. In deze post laat ik de tas graag aan jou zien en vertel ik er alles over. Be prepared: het zijn veel foto’s en tekst!

De aankoop & verpakking

Bij binnenkomst in de boutique liep ik eerst nog even een rondje voordat ik een verkoper vroeg om meer informatie over de tas. De verkoper, overigens een onaardige en ongeduldige man waar ik niet nog eens bij zou willen kopen, vertelde mij dat de tas erg uniek was en dat er nog maar 3 exemplaren in totaal beschikbaar waren: twee in Dubai en één in Parijs. Hij liet mij ook een groter model zien, maar deze vond ik te “bulky” en net even te prijzig, daarom ging ik uiteindelijk toch naar huis met het WOC model.

Na een aankoop in een Chanel boutique neemt de verkoper je aangekocht item mee naar een aparte ruimte. In die aparte ruimte werd mijn tas ingepakt in de bijbehorende zachte, zwarte dustbag. Deze werd in een mooie matzwarte doos met tekstueel Chanel logo gelegd en sommige delen werden nog extra beschermend ingepakt met van dat dunne papier. Op de doos zit een stoffen camelia, de favoriete bloem van Gabriele “Coco” Chanel, en om de doos zat een mooi lint.

De doos ontving ik vervolgens van de Sales Assistant in een mooie matzwarte tas, ook deze was dichtgemaakt met een mooi lint en had een stoffen camelia. Deze hele manier van inpakken en de look & feel van de verpakking maakt het voor mij altijd helemaal af! Leuke bijkomstigheid: in de boutique noteerden ze mijn paspoortgegevens, waardoor ik toen wij naar huis gingen de btw terug kon “halen” op het vliegveld van Dubai. Helaas geen 21% zoals hier in Nederland, maar toch een fijne besparing!

De Chanel Pearl WOC

De tas heet volledig uitgeschreven een Chanel Wallet on Chain (WOC), welke officieel gezien bij Chanel onder de categorie Small Leather Goods valt en niet onder de tassen. Waarom dit is, zie je eigenlijk al in de naam: de tas is qua formaat en indeling eigenlijk een soort grote portemonnee aan een ketting. Ik heb al een zwarte WOC in 2.55 uitvoering en wist dus goed hoe ik de tas zou kunnen gebruiken en wat ik eraan zou hebben.

In de Chanel boutique in Dubai zag ik de tas in een display staan en hij trok meteen mijn aandacht. Ten eerste vanwege de kleur, onbewust denk ik, omdat ik graag nog een mooie witte/crèmekleurige tas wilde hebben. Daarnaast viel hij op vanwege de mooie gouden kleur van de hardware en de parels en vanwege de verstelbare ketting.

De ketting verstellen is normaal gesproken niet mogelijk bij WOC’s van Chanel en het is één van de details die deze WOC zo uniek maken. Daarnaast is deze WOC een tas uit de allerlaatste collectie ontworpen door Karl Lagerfeld. Dit feit, samen met een aantal details van de tas, de gelimiteerde oplage en de verstelbare ketting, maken de tas een uniek item. De verkoper vertelde mij dit, vandaar dat ik dit “durf” te zeggen en dit was ook één van de redenen dat ik de tas ook echt besloot te kopen.

Chanel WOC Pearl bag – Details

Het bijzondere aan deze tas ik dat ik hem nooit online heb kunnen vinden op de Chanel website en eigenlijk ook niet op andere websites. Ik heb er vorige maand een artikel over gevonden op Brag my Bag, een website met artikelen over tassen van alle designermerken, en zelfs die was heel summier. Bepaalde details weet ik daardoor helaas niet helemaal, omdat die gewoon onvindbaar zijn. De chagrijnige SA vertelde me helaas ook niet heel veel, omdat hij alleen maar geïrriteerd raakte door mijn vragen (heel vreemd trouwens haha).

Behalve het mooie en superzachte witte leer, heeft de tas een aantal hele mooie details. Laat ik beginnen met de gouden hardware: deze is anders dan bij andere Chanel tassen. Vaak is het glanzend geelgoud, maar op deze Chanel Pearl WOC heeft de hardware van een wat warmere en robuustere look, volgens mij hetzelfde als bij de Chanel Boy Bag. Dit geeft het klassiekere model tas toch een wat nonchalante look.

Daarnaast heeft de tas diverse parel details, één van de dingen die deze tas ook unieker en waardevol maakt, omdat de Chanel tassen met parels altijd onder de gelimiteerde edities vallen. De ketting zit vast aan een ring welke aan beide kanten bevestigd zit bij 3 parels: twee goudkleurige en een witte. Daarnaast is de sluiting van de tas supermooi. In plaats van alleen het logo met draaiknopje (geen idee hoe dat heet) zit er onder het logo een halve parel. Ik vind dit er onwijs mooi en chic uitzien.

Het enige “nadeel” van de tas is dat ik deze niet zo goed durf te gebruiken. Door de witte kleur ben ik er enorm voorzichtig mee en vind ik het wel spannend om hem mee te nemen. Dit, in combinatie met het feit dat we door het coronavirus veel thuis zijn geweest, heeft ervoor gezorgd dat ik de tas nog niet heel veel heb gebruikt. Toch ben ik er onwijs blij mee en is het echt een pareltje (haha) in mijn collectie welke ik zeker vaak wil gaan dragen!

Wat vind jij van deze Chanel Pearl WOC? En wat is jouw favoriete tas?

xx Alex

Ik heb inmiddels, met pijn in mijn hart, besloten om deze tas te verkopen. Ik vind het zonde dat ik hem zo weinig gebruiken geef hem liever een nieuw leven bij iemand anders. Je vindt de tas op Designer Vintage en The Next Closet, of stuur mij even een e-mail bij interesse!

[show_shopthepost_widget id=”4122889″]

shop hier jouw eigen Chanel tas of WOC

meer zien/lezen? volg mij online!
instagramfacebooktwitterbloglovinSale/Zomerdeals 2020

6 Comments

 • Suus

  Waaauw wat een supermooie tas! ?

 • bychristiana

  Hij is werkelijk prachtig! Wel jammer dat je niet zo leuk geholpen bent, het is toch een hele investering zo’n tas en het is dan natuurlijk wel zo leuk als de ervaring ook echt bijzonder is. Als wij in Parijs zijn, gaan we altijd naar de Chanel boutique in Marais (daar verkopen ze beauty en accessoires) en daar ben ik gelukkig altijd heel vriendelijk geholpen.

  • Alexandra

   Jaa, nu snap ik ergens ook wel weer dat ze natuurlijk allemaal verschillende soorten klanten hebben en dan niet altijd kunnen inschatten wat voor type het is, maar vooral omdat het een unieke tas is had ik er graag wat meer over geweten haha.

   Maar ach, ik ben blij met de tas, dat is het belangrijkste! 🙂

 • Amina

  Wat is ‘ie mooi! En ik vind het heel tof dat je ‘m in wit hebt gekocht. Mensen kopen Chanel vaak in zwart. Prachtig hoor!

  • Alexandra

   Jaa, ik ben er heel blij mee! Moet wel zeggen dat ik al twee zwarte Chanel tassen heb, dus daarom wilde ik nu graag een witte haha ??

POST COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *