Chanel SS18 Pre-Collection Sneakers - As Seen by Alex

New in: Chanel SS18 Sneakers

Ergens een paar maanden geleden zat ik in de trein op weg naar huis de nieuwste Chanel collecties te bekijken op mijn telefoon. Ik spotte een paar sneakers en appte meteen naar Roy (mijn vriend): “Deze moet ik hebben!!!”. Al snel besefte ik mij ook dat de sneakers waarschijnlijk onwijs lastig te verkrijgen zouden zijn en ik wist ook niet zeker of ik ze het toch wel flinke bedrag waard vond. Daarom zette ik ze ‘een soort van’ uit mijn hoofd. Letterlijk een soort van, want ik zocht ze nog regelmatig op de website en Instagram en vond ze leuker en leuker.

In Amsterdam peilde ik daarom in maart toch maar bij de Chanel boutique of ze de sneakers toevallig al hadden. Helaas was de collectie nog niet binnen en elke dag bellen of ze er al waren ging me nét iets te ver. Vorige week waren Roy en ik een weekje naar Dubai (hierover snel meer! check mijn Instagram voor alvast wat foto’s) waarbij ik onderweg in het vliegtuig bedacht dat ik de sneakers misschien wel kon scoren in Dubai. Bij de eerste Chanel boutique was de gehele SS2018 sneakercollectie helaas uitverkocht, maar gelukkig was ik in het grootste winkelcentrum ter wereld (ja echt) en was er ook een aparte Chanel schoenenwinkel. Geloof het of niet: er was nog precies één paar beschikbaar van het model wat ik wilde, precies in mijn maat..

Je raadt het waarschijnlijk al; na ze gepast te hebben kon ik ze gewoon écht niet achterlaten en niet veel later liep een onwijs blije Alex het winkelcentrum uit. Ik heb het de rest van de dag over mijn aankoop gehad en vandaag vertel ik nog één keer in geuren en kleuren over mijn nieuwe Chanel SS2018 Pre-Collection sneakers.

let op: dit artikel verscheen eerder in voorjaar 2018 op mijn vorige blog. tijdreferenties kunnen hierdoor niet kloppen.

Chanel SS18 Pre-Collection Sneakers - As Seen by Alex

Chanel SS18 Pre-Collection Sneakers - As Seen by Alex

Een feestje om uit te pakken

De verpakking van een Chanel aankoop is eigenlijk altijd een feestje. Alle aankopen worden verpakt in een aparte ruimte en je loopt (ik in ieder geval wel) altijd vol trots en blijdschap naar buiten met dé zwarte tas met witte camelia. In de tas vind je vervolgens een stevige zwarte schoenendoos, ingepakt met een wit Chanel lint en ook daarop een witte camelia, de favoriete bloem van Coco Chanel.

In de doos vond ik een mooie dustbag voor de schoenen & een boekje met zorginstructies. De dustbag zal ik niet snel gebruiken, hooguit als ze mee moeten in bijvoorbeeld een koffer, maar het is wel erg fijn dat deze er bij zit! En daaronder lagen ze dan, verpakt in beschermend papier; de Chanel SS2018 sneakers. Doordat de sneakers zo mooi zijn ingepakt, is het uitpakken toch een beetje speciaal/verrassend, ook al weet je wat je uiteindelijk aan gaat treffen. 100 punten dus voor de verpakking! 🙂

Chanel SS18 Pre-Collection Sneakers - As Seen by Alex

Chanel SS18 Pre-Collection Sneakers - As Seen by Alex

Chanel SS18 Pre-Collection Sneakers

Zoals ik eerder al noemde, zijn de sneakers die ik kocht onderdeel van de Spring-Summer 2018 Pre-Collection. Chanel heeft altijd dé SS collectie en een pre-collectie, waarom weet ik ook niet exact, maar zo is het ;). Deze collectie en de SS2018 collectie bevatten beide een aantal toffe modellen sneakers waarbij wordt ingespeeld op de trend van de zogenaamde Dad Sneakers. Toch vind ik deze sneakers, in vergelijking met bijvoorbeeld de Balenciaga Triple-S sneakers, niet onwijs groot en robuust. Het zijn vooral sportieve sneakers met een fashionable touch door het kleur- en materiaalgebruik.

De sneakers zijn namelijk gemaakt van wit en glanzend zilver kalfsleer en stof. De zool is deels glanzend en de binnenkant is een mooie kleur blauw, wat een leuk speels effect geeft en de sneakers nét die ene extra touchgeeft. Het voetbed is heerlijk zacht en heeft een goed model, waardoor de sneakers onwijs lekker zitten en lopen. Ik heb ze inmiddels al een paar keer een hele dag aangehad, waarvan 1 keer in het vliegtuig, en ze zitten gewoon echt perfect.

Deze sneakers waren natuurlijk niet goedkoop en zoiets koop ik niet elke dag, daarom ben ik nog steeds altijd dankbaar dat ik de mogelijkheid heb om mooie items als deze sneakers te kopen. Ik ben echt onwijs blij met de sneakers en draag ze nu al met veel plezier, ik weet zeker dat ze het geld meer dan waard zijn geweest. De sneakers zijn niet online te koop, maar wel te vinden met meer informatie en foto’s van de andere kleuren op de Chanel website. Wil jij ze ook nog kopen? Bel dan eerst even de winkel om te checken of ze nog beschikbaar zijn, dat voorkomt teleurstellingen in de winkel ;).

Wat vind jij van mijn nieuwe sneakers?

xx Alex

[show_shopthepost_widget id=”3257761″]

meer zien/lezen? volg mij online!
instagramfacebooktwitterbloglovin

POST COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *