Waarschijnlijk herinner jij je mijn Tiger Teddy outfit post nog wel, één van mijn laatste outfit posts en ik was heel enthousiast (jullie overigens ook, dankjewel!). In die post vertelde ik al dat Roy en ik een aantal weken geleden een dagje in Valkenburg waren. We bezochten voor een familieweekendje 2,5 dag Limburg en besloten op zaterdag het plaatsje te gaan ontdekken.

‘Thuis’ hadden we een snel ontbijtje voordat we naar het centrum gingen, waar enorm veel restaurants -met verwarmde terrassen- en souvenirwinkeltjes te vinden waren. We maakten een snelle koffie, thee en laat ontbijt stop bij Cup & Vino, een heel leuk tentje welke ik zeker aanraad. Daarna besloten we door de leuke straatjes te gaan lopen -het voelde ook echt alsof we in het buitenland waren- en namen we overal wat foto’s.

Ook bezochten we een toffe kasteelruïne, hadden we een heerlijke (glutenvrije!) lunch op een terrasje en bezochten we de indrukwekkende begraafplaats in Margraten. Hier liggen honderden Amerikaanse soldaten begraven, soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven hebben gegeven om te vechten voor ons land. Als je op de begraafplaats staat is dit enorm indrukwekkend en besef je pas écht hoe dankbaar wij moeten zijn voor deze mensen..

We eindigden de dag ‘thuis’ met de familie en hadden een heerlijk gourmet diner. Op zondag gingen we na een fijne brunch weer richting huis, Valkenburg was erg gezellig en mocht je een keer in de buurt zijn, dan raad ik je zeker aan om de grotten, ruïne en begraafplaats te bezoeken!

Ben jij wel eens in Valkenburg geweest?

xx Alex

Bewaren