Één van mijn favoriete merken wat betreft gezichtsverzorging is Nivea; ik gebruik dan ook al een tijdje dag- en nachtcrèmes van Nivea en toen ik van Drogistplein een product mocht uitkiezen viel mijn oog al snel op een speciale dagcrème: een gekleurde dagcrème. Ik wist van te voren niet echt wat ik er nou precies van moest verwachten: een soort BB Cream? Of zou het meer een soort zelfbruiner zijn? Of toch meer een soort verzorgende foundation? En zou de kleur goed zijn? Want dat is toch wel lastig online! Ik heb het product inmiddels eindelijk redelijk rustig kunnen testen en laat het vandaag graag aan jullie zien! 🙂

Over de Crème & de Verpakking

Ook voor de gecombineerde huid heeft Nivea de perfecte dagcrème. Deze crème verzorgt en verzacht de huid terwijl het een natuurlijke, mooie en egale tint meegeeft. Deze tint is heel natuurlijk, waardoor je huid er alleen maar mooier op wordt. Daarnaast is de crème ook heel verzorgend van aard. Het verzorgt de huid waardoor deze soepel, zacht en glad wordt. De toegevoegde SPF8 geeft ook nog eens extra bescherming tegen UV-straling, waardoor huidveroudering tegengegaan wordt.” – Drogistplein.nl

Nou, dat klinkt wel goed toch? De crème komt in een mooie witte tube van zo’n 10cm hoog. In (Nivea)blauwe letters staat alle informatie over het product op de tube en in ongeveer de kleur van het product zelf zie je subtiele details op de tube en de dop. Het dopje is stevig, maar gaat wel goed open, waardoor het fijn te gebruiken is.

En wat vind ik er nou van?

Vaak is het bij mij het geval dat dit soort producten voor mij veel te licht zijn, omdat ik echt een best wel nogal lichte huid heb. Ik was dan ook heel erg benieuwd hoe dit product voor mij zou uitpakken. Heel eerlijk? In het begin dacht ik echt meteen “nou, dit gaat hem niet worden”, omdat ik de crème nogal donker vond ogen. Ik vond het dan ook een beetje ‘eng’ om het op mijn gezicht te testen, dus besloot het eerst een paar keer op mijn hand te doen. (even een kleine ‘disclaimer’: mijn gezicht huid was nogal onrustig, dus ik vond het niet zo fijn om daar foto’s van te delen, vandaar dat ik alleen de foto’s van mijn hand heb. Ik kan begrijpen dat niet iedereen dat heel fijn vind, maar het is even niet anders 😉  oh, en ps. die donkere veeg in het midden van mijn hand: dat is de crème!).

Mijn eerste gedachte werd in de eerste instantie wel bevestigd: de crème had een veel donkerdere kleur dan mijn huid, maar ik had het idee dat ik hier nog wel wat aan kon doen. Ik had namelijk maar een klein beetje gebruikt en ben deze in cirkeltjes gaan uitsmeren en wat bleek, de kleur paste zich een beetje aan mijn huid aan, waardoor ik niet meer dan een iets ‘gezonder’ en bruiner tintje kreeg. De crème voelt heel fijn aan op de huid én maakt je huid zacht, dus dat is helemaal fijn. Ook heeft de creme een wel lekker geurtje, altijd goed! Ik denk dat deze crème voor mij meer wat is voor als het weer wat zonniger is; dan is mijn gezicht nét even wat bruiner en past hij beter bij mijn gezicht.

Ik ben namelijk zelf niet zo’n persoon die in de winter bruiningsproducten gebruikt, dat vind ik bij mezelf zo onnatuurlijk. Wel weet ik nu weer zeker waarom ik zou van Nivea crèmes houd: ze ruiken lekker, voelen lekker aan en werken goed (zachte en mooie huid) en ik weet zeker dat ik dit product in de lente weer tevoorschijn ga halen. Als je nog op zoek bent naar een fijne dagcrème én een lekker tintje wilt deze winter! Online vind je de dagcrème hier.

Heb jij wel eens een getinte dagcreme gebruikt? En wat vind je ervan?

xx Alex