Meteen toen ik deze parfum voor de eerste keer -op een blog- zag wist ik dat ik hem moest hebben. Ik had geen idee hoe hij rook, maar het flesje was gewoon zó tof. Ja, ik wilde hem. Ik liet hem aan mijn moeder zien en zij was ook enthousiast, maar toch had ik totaal niet verwacht dat mijn ouders er een week later mee zouden komen aanzetten -dankjewel daarvoor papa & mama! <3. Ik had eigenlijk niet gepland om erover te schrijven, maar hij is gewoon te mooi om niets over te zeggen…

“ Marc Jacobs Decadence is de perfecte geur die past bij je outfit. De geur is luxueus en de iconische flacon in de vorm van een handtasje is een knipoog naar de ontwerpen van Marc Jacobs. De geur fascineert met een zwoele top van sappige, Italiaanse pruim, goudkleurig saffraan en fluweelzacht iris. Het hart is een boeket van kostbare Bulgaarse roos dat zich vermengt met weelderige iriswortel en romige nuances van jasmijn sambac. Sexy vloeibaar amber, bedwelmend vetiver en warm papyrushout ontwikkelen zich in de basis tot een signatuur van geraffineerde luxe. “ – Marc Jacobs Decadence @ Douglas.nl  

De look & feel

Laten we beginnen met de verpakking van Decadence. De parfum zit verpakt in een mega doos met suède look en een kartonnetje met foto’s erop eromheen (die had ik alleen al weggegooid…). De doos is groen -dat is het enige jammere, ik ben niet zo dol op groen- en ziet eruit alsof hij van suède is gemaakt, maar in feite is dit gewoon een soort zacht laagje. Daarop staat in gouden letters wat informatie, waardoor het helemaal af wordt gemaakt en er best luxe uit ziet. In het doosje vind je vervolgens weer verschillende zwarte doosjes met onderdelen van de parfum.

Het flesje bestaat namelijk uit een paar delen en is apart ingepakt als bescherming. Waarschijnlijk had je het al gezien: de fles heeft de vorm van een tasje, tof he?! Het flesje is ook groen, maar in dit geval vind ik de kleur nog wel oké en semi-doorschijnend. Ook op het flesje vind je gouden letters met daarop de merknaam en de naam van de parfum. De dop is ook onwijs tof: een groene python print met daaraan het hengseltje van de ‘tas’.

Decadence

Nu ben je waarschijnlijk ook wel héél benieuwd naar de geur, toch? Ik vind het altijd een beetje lastig om een geur in woorden te omschrijven en het is ook lastig om te zeggen of de geur is zoals omschreven (ik bedoel: weet jij hoe weelderige iriswortel ruikt? juist.), maar ik kan jullie wel vertellen hoe ik het ervaar. De geur is naar mijn mening vrij zwaar -hierbij moet je rekening houden met mijn standaard geuren Daisy Dream, Chanel Chance & Liu Jo- met een bloemige touch. Één spray is wat mij betreft genoeg voor een hele -rustige- dag en ik zou hem zelf ook denk ik dragen met uitgaan, omdat ik hem voor het werk net even too much vind. Maar daar heb ik totaal geen problemen mee, ik vind het juist fijn om verschillende luchtjes voor verschillende gelegenheden te hebben. Als je dus nog op zoek bent naar een fijne uitgaansgeur of gewoon erg van iets zwaardere parfums houdt, dan raad ik je zeker aan deze eens te proberen in een parfumerie, want behalve de geur is het uiterlijk ook gewoon heel fijn!

A girl chooses to be decadent, she is not just decadent.” – Marc Jacobs

Wat vind jij van Decadence?

xx Alex